Саопштења за јавност

 • ЗА РЕФОРМЕ У ПРАВОСУЂУ НЕОПХОДНО ЈЕДИНСТВО СТРУКЕ:
  Доловац на састанку са делагацијом Удружења тужилаца и судија

  13.12.2018.


  Републички јавни тужилац Загорка Доловац састала се данас са представницима Удружења судија и тужилаца поводом иницијативом овог струковног удружења ради одржавања састанка у вези представљања досадашњег рада и планираних циљева удружења.

  Делегација Удружења судија и тужилаца предводио је Ненад Стефановић председник удружења. Представници удружења су упознали Загорку Доловац са програмским циљевима и активностима, како у погледу стања у правосуду тако и у светлу процеса уставних промена.

  Истакнуто је виђење улоге удружења у процесу усклађивања сета правосудних закона и тежње ка постизању независног и ефикасног правосуђа.

  На састанку је закључено да је потребан јединствену струку у процесу правосудне реформе и да многа питања требају бити уређена законом, како би грађани добили ефикасно и одговорно правосуђе.

  Републички јавни тужилац је истакао да је право на стручно усавршавање и удруживање у јавним тужилаштвима посебно битно, имајући у виду да на основу закона једнако припада свим носиоцима јавнотужилачке функције и тужилачким помоћницима а све у циљу заштите јачања институција и владавине права.

  Овде можете прочитати цео чланак: ЗА РЕФОРМЕ У ПРАВОСУЂУ НЕОПХОДНО ЈЕДИНСТВО СТРУКЕ:
  Доловац на састанку са делагацијом Удружења тужилаца и судијаusudprek logo
usudprek logo
ussbih logo
ustp logo

© Удружење судија и тужилаца Србије