• САОПШТЕЊЕ

09.02.2021.

Поводом акције хапшења лица која се сумњиче за организовање криминалне групе и вршење најтежих кривичних дела, УСТ је од самог почетка акције подржало и похвалило рад Тужилаштва за организовани криминал и других државних органа који у њој учествују и позвало да се све радње спроведу доследно и темељно те да се провере сва лица и наводи који би указивали на било какву умешаност у криминалне радње.

Став Удружења остаје неизмењен - нема заштићених, јер се само на тај начин ова борба може спровести до краја.

Обавештени из медија да су секретар Државног већа тужилаца (ДВТ) Томо Зорић и заменик Другог основног јавног тужилаштва Милица Љубичић, приликом акције хапшења осумњичених били затечени на истом месту са једним од потенцијално осумњичених, позивамо надлежне органе да свестрано и без одлагања провере све наводе и што пре утврде чињенице, како се не би даље таблоидно спекулисало о њиховој евентуалној умешаности.

Такве спекулације, без утемељености у чињеницама, урушавају не само углед и част именованих, већ и углед тужилаштва као организације.

Због тога је нужна свестрана и хитна провера навода како би се и јавнотужилачка организација али и општа јавност правовремено и тачно обавестили о догађајима.

ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА СУДИЈА И ТУЖИЛАЦА СРБИЈЕ