• ЗА РЕФОРМЕ У ПРАВОСУЂУ НЕОПХОДНО ЈЕДИНСТВО СТРУКЕ:
    Доловац на састанку са делагацијом Удружења тужилаца и судија

13.12.2018.

Републички јавни тужилац Загорка Доловац састала се данас са представницима Удружења судија и тужилаца поводом иницијативом овог струковног удружења ради одржавања састанка у вези представљања досадашњег рада и планираних циљева удружења.

Делегација Удружења судија и тужилаца предводио је Ненад Стефановић председник удружења. Представници удружења су упознали Загорку Доловац са програмским циљевима и активностима, како у погледу стања у правосуду тако и у светлу процеса уставних промена.

Истакнуто је виђење улоге удружења у процесу усклађивања сета правосудних закона и тежње ка постизању независног и ефикасног правосуђа.

На састанку је закључено да је потребан јединствену струку у процесу правосудне реформе и да многа питања требају бити уређена законом, како би грађани добили ефикасно и одговорно правосуђе.

Републички јавни тужилац је истакао да је право на стручно усавршавање и удруживање у јавним тужилаштвима посебно битно, имајући у виду да на основу закона једнако припада свим носиоцима јавнотужилачке функције и тужилачким помоћницима а све у циљу заштите јачања институција и владавине права.

Овде можете прочитати цео чланак: ЗА РЕФОРМЕ У ПРАВОСУЂУ НЕОПХОДНО ЈЕДИНСТВО СТРУКЕ:
    Доловац на састанку са делагацијом Удружења тужилаца и судија

• ussbih logo

Три струковна удружења судија и тужилаца закључила су споразум о сарадњи.

24.10.2018.

Удружење судија и тужилаца Србије (УСТ), Савез судских прекршајних судова Републике Србије (УСУДПРЕК) и Асоцијација судских и тужилачких помоћника (УСТП) закључили су споразум о сарадњи између три удружења Кладова прекршајних судова.

БСУ наводи да је циљ споразума да предузму заједничке активности у области заштите права и интереса судија и тужилаца, судија и тужилаца, промоцију судске професије, квалитет рада кроз континуирану обуку и професионални развој, као и побољшање услова рада и материјалног положаја судија, тужиоци и судије и тужиоци...

• ussbih logo

Видео снимак конференције за медије Удружења судија и тужилаца Србије и Удружења судијских и тужилачких помоћника Србије: ТЕМА: "Будућност правосуђа"

19.10.2018.

Удружење судија и тужилаца Србије и асоцијација Асоцијације правосуђа и тужилаштва Србије одржали су конференцију за новинаре

Кубуровић: Убрзати реформу правосуђа

03.10.2018.

Министарка правде Нела Кубуровић састала се данас са представницима Удружења судија и тужилаца, на челу са председником тог Удружења Ненадом Стефановићем, са којима је разговарала о реформи правосуђа, јачању независности и одговорности носилаца правосудних функција, као и о унапређењу положаја судијских и тужилачких помоћника.

На састанку је указано да се активности у оквиру реформе правосуђа, а које су дефинисане и Акционим планом за Поглавље 23, морају брже спроводити, посебно када је у питању измена Устава у области правосуђа. Представници Удружења су истакли да последњи нацрт уставних амандмана, који је ускалaђен са препорукама Венецијанске мишљењем, садржи преко 70% предлога струковних одружења, као и правосудних институција. Они су указали да је потребно да се што пре покрене иницијатива за измену Устава, како би системске промене у циљу јачања независности судства и самоосталности тужилачког система могле да се спроведу...

Удружење тужилаца и судија Србије © 2018